С очаквана победа стартираха юношите старша възраст на Етър 1924 в пролетния полусезон на подзоновата група. Възпитаниците на треньора Борислав Евтимов биха с 2:0 Трявна, като това бе 11-ата им поредна победа в първенството.

Мачът се игра в Дебелец, буквално на една врата, като домакините създадоха повече от 20 голови възможности, информира sport-vt. Съперникът, който бе паднал и през есента в Трявна с 1:3, тотално отстъпваше по всички показатели.

В самото начало на мача Борислав Петков отправи топката пред празната врата на гостите, но Кадер Расимов и Захари Захариев се разминаха с нея. Двамата направиха уникален пропуск в 37-ата минута, когато се сблъскаха пред самата голлиния и защитник успя да изчисти топката от краката им. След центриране от корнер пък Кадер Расимов свали топката с глава на Михаел Павлов, който от три метра стреля над гредата. Негов удар от границата на наказателното поле срещна тяло на бранител пред вратаря.

Добър изстрел на Ивайло Тодоров от двайсетина метра мина край гредата, Бисер Стоянов и Стамен Тасев също стреляха в аут, а удар на Борислав Петков бе единственият, спасен от вратаря на гостите през първата част.

Талантите от Трявна все пак бяха разпечатани в 49-ата минута от Кадер Расимов. Пласиралият се до близката греда играч засече с крак подаване от ъглов удар ­ 1:0. След попадението вратарят на гостите извади прехвърлящ изстрел на Ивайло Тодоров. В 55-ата минута триходова комбинация между Павлов, Расимов и Захариев завърши с пропуск от метър на последния. Светослав Йорданов два пъти навлиза и отправя диагонални удари, но край целта. Два-три удара отправи и Цветомир Додуров, като в 90-ата минута той все пак оформи по-приличното 2:0 за Етър.