Юношите старша възраст на Левски (родени 1990 година) размазаха с 3:0 като гост ЦСКА. Срещата бе първа от 1/2-финалите на Републиканското първенство и се игра пред малко повече от 1000 зрители на стадион "Българска армия". Точни за класическия успех на Левски бяха Иван Зайков, Васил Панайотов и Павел Петков.

В 11-ата минута "сините" поведоха с попадение на Иван Зайков, който бе най-съобразителен в полето на ЦСКА след изпълнение на корнер. В 30-ата минута международният рефер Николай Йорданов остави домакините в намален състав, показвайки червен картон на Лазар Ценков. Положението бе доста спорно, тъй като Павел Петков от Левски загуби равновесие след съприкосновение с топката, а не с играча на "червените". При изпълнението на пряк свободен удар Васил Панайотов прати топката в ъгъла на вратаря Стойчев за 2:0.

След почивката момчетата на Адалберт Зафиров получиха още едно попадение във вратата си. То падна в 53-ата минута, когато Павел Петков засече с глава центриране отляво на Панайотов.

С тази победа момчетата на Викторио Павлов на практика се класираха на финала, където ще се изправят срещу Славия или Берое. Днес "белите" измъкнаха победа с 2:0 като гост над тима от Стара Загора. /БЛИЦ