Литекс започна с летящ старт пролетния дял в първенството на Елитната юношеска група до 19 години. "Оранжевите" таланти разбиха с 4:1 като гост в Требич Локомотив (София).

Момчетата на Евгени Колев допуснаха домакините да им поведат в резултата, но след това с агресивна и нападателна игра стигнаха до убедителната победа. Халфът Симеон Славчев изравни с удар от границата на наказателното поле, а веднага след почивката Янаки Смирнов покачи с гол от дузпа. Нападателят бе точен и в 60-ата минута, когато засече хубав пас на Огнян Саръев.

Крайният резултат оформи резервата Кристиян Петков след самостоятелен пробив. Успехът засега не променя нещата в класирането за Литекс, който има да наваксва от есента изоставане от десетина точки. Ловешкият тим обаче играе с година по-малки футболисти. Освен това няколко таланти са преотстъпени в тимове от "А" и "Б" група или са неизменна част от представителния отбор на Христо Стоичков.

"Доволен съм като за първа среща след толкова дълга пауза. Започнахме малко вяло, но през втората част показахме доста хубави неща, доколкото позволяваше лошия терен разбира се. Заиграхме на по-голяма скорост, създадохме и немалко положения и вкaрахме 4 гола. Заслужена победа и хубав резултат, но за нас по-важно в момента е качеството на играта и да се развиваме като отбор и индивидуалности", сподели наставникът Евгени Колев след срещата в село Требич.

Съставът на Литекс: Конов, Аладжов, Караколев (46-Митов), М.Иванов, Кандарашев, Славчев (60-Кирев), Станоев(78-Лазаров), Руменов, Я.Смирнов, Саръев(75-Кр.Петков), Здравчев

Резултатите от 19 кръг
Черноморец - "Левски" 1:0
Спартак (Плевен) - Любимец 3:1
Пирин 2001 (Бл) - Берое 1:1
Спортист (Своге) - "Ботев" (Пд) 0:5
ЦСКА - "Ботев" (Враца) 4:2
Славия - Сливен 5:0
Чавдар (Етрополе) - Видима-Раковски 3:0
Локо (Сф) - Литекс 1:4

Класиране: 1.СЛАВИЯ 44 т., 2. Чавдар (Етрополе) 42, 3."Левски" 40, 4.ЦСКА 36, 5.Литекс 34, 6.Черно море 34 и др.