Юношите на Литекс спечелиха безапелационно с 3:1 срещу Черноморец в мач от Елитната група до 19 г. С успеха си "оранжевите" таланти запазиха отлични позиции за влизане в челната тройка в крайното класиране.

Силен мач направи халфът Симеон Славчев, записал гол и асистенция в актива си. Точен мерник показаха и нападателите Смирнов и Кристиян Петков. Наставникът Евгени Колев имаше сериозно кадрови проблеми със сглобяването на защитата, в която заради контузии липсваха четирима основни играчи. Ловчанлии методично наложиха своeто надмощие и го изразиха в три гола. Резултатът в 43-ата минута откри Янаки Смирнов от дузпа за спъване на Христо Кирев. В средата на второто полувреме Славчев се разписа с удар от границата на наказателното поле, а малко по късно той изработи и попадението на резервата Кристиян Петков. В края на мача гостите успяха да стигнат до почетен гол.

"Победата ни можеше да бъде и по-изразителна. Създадохме още положения, но или бяхме разконцентрирани в завършващата фаза, или стражът на бургазлии се намесваше стабилно. Все пак съм доволен от играта с оглед на факта, че имахме известни кадрови проблеми, а отделно ни се насъбраха 3 срещи в рамките на седмица. Продължаваме да се борим за призовите места", сподели треньорът на "оранжевите" Евгени Колев.

Съставът на Литекс:
Конов, Кр.Малинов, Каракостов, Къснеделчев, Аладжов, Станоев, Славчев, Руменов (65-Кр.Петков), Здравчев (75-Саръев), Смирнов, Кирев