В мач от Елитната юношеска група до 19 години, преминал при подчертано абитуриентско настроение, "Левски" срази Черно море с 4:0 на рождения ден на треньора си Викторио Павлов.

Двубоят на изкуствения терен на "Герена" се игра на една врата - тази на гостите, пише Viasport.bg. Те създадоха само две положения за гол преди почивката - при 0:0 и 0:1. А "сините" се надпреварваха да пропускат, топката удряше гредите, разхождаше се пред голлинията, но посети вратата на Черно море "само" 4 пъти.

Цветелин Чунчуков откри головата сметка в 40-ата минута. В 60-ата Цветелин Тонев удвои. Резервата Пламен Илиев вкара за 3:0 в 78-ата.

Две минути преди края Тодор Чаворски заби изключителен гол с прехвърлящ удар отляво от зона, в която обикновено се центрира. Топката удари напречната греда и тупна около линията, а асистент съдията посочи центъра - 4:0. Преди това Чаворски и поне половината от съотборниците му изтърваха от далеч по-чисти ситуации.

Така с убедителна победа и силна игра старшата на "сините" поднесе подарък на треньора си, който днес навършва 39 години.

Черно море игра без националите в тима до 19 гoдини Георги Радев и Слави Сталев, има и контузени футболисти, но се очакваше да окаже по-голяма съпротива на "Левски".

За старшата на "сините" това беше 25-а победа от началото на сезон. Тимът на Викторио Павлов е убедителен лидер в Елитната юношеска група до 19 години с актив от 77 точки. Вторият Славия има 70, след като днес победи с 2:0 Берое в Стара Загора.