Стартира 12-ият турнир на ДФК „Лъвчетата“ за децата от детските градини, работещи по програмата на клуба. Повече от 200 отбора (около 3500 деца) от над 50 детски градини ще вземат участие в надпреварата, която започна вчера в Зимния дворец на спорта и ще продължи до 15 май.
 
Турнирът бе открит от председателя на ДФК „Лъвчетата“ доц. Венцислав Гаврилов, а началният сигнал бе даден от Румен Вълков, президент на Аматьорската футболна лига. Тази година партньори на турнира са Еврофутбол, Българския спортен тотализатор /БСТ/, „Андрюс“ и „Арон“. Турнирът се организира с подкрепата на Столична община и БФС.
 
Срещите в деня на откриването бяха ръководени от международния рефер Никола Попов и един от талантите на българското съдийство Вихрен Манев. Малките футболисти от IV-ите групи в детските градини (6-годишни) показаха завидни футболни умения и зарадваха родителите си, които не спряха да ги подкрепят от трибуните.
 
Победителите в отделните групи се класират за следващия етап, който е в неделя след обяд.
 
За доброто настроение в залата допринесоха и изпълненията на мажоретните състави на шест детски градини. Момичетата и техните треньорки получиха призове и грамоти от организаторите. Възможност да се изявят на футболното игрище през следващите дни ще имат и децата от 1, 2 и 3-и групи на детските градини.