Феновете на Астана пожелаха Станимир Стоилов да бъде върнат в клуба. Българският специалист е много уважаван от запалянковците на казахстанския тим, с който няколко години жънеше големи успехи. Сега обаче Астана разочарова с представянето си, след като снощи отпадна още на старта в Шампионската лига. Бившият тим на Стоилов отстъпи с 3:6 на Динамо (Брест) при гостуването в Беларус.

В момента треньор на Астана е чехът Михал Билек. Катастрофалната загуба обаче може да доведе до уволнението му и на преден план отново излиза Мъри.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Феновете на Астана пуснаха петиция за връщането на Стоилов, видя БЛИЦ. Те изтъкват, че Мъри постигна исторически успехи начело на Астана и никой друг треньор не е в състояние да повтори постиженията му. 

"Молим ви незабавно да върнете Шефа (б.р. - така феновете на Астана се обръщат към уважавания от тях Стоилов) като главен треньор!", настояват запалянковците към ръководството на клуба.

Припомняме, че Мъри изведе Астана до четири поредни шампионски титли на Казахстан, класира го в групите на Шампионската лига през сезон 2015/16, след което и в групите на Лига Европа (2017/2018).

След фурора Стоилов застана начело на националния отбор на Казахстан (в началото на 2018 година), който води до януари 2019 г.