ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Пирин (Благоевград) става на 100-процента общинска собственост. Това обяви кметът Атанас Камбитов, който даде съвместна пресконференция със старото ръководство на футболния клуб в лицето на финансовия благодетел Иван Чапов и спортния директор Петър Михтарски.

"Обединени сме за бъдещето на Пирин. От доста време провеждаме разговори с ръководството на клуба в тази насока. Пирин може да стане общински след акт на Общинския съвет. Вече имам съгласието на общинските съветници. Намерили сме и спонсори. Един от тях е "Благоевград БТ" и издръжката няма да бъде в тежест на общината", обяви Атанас Камбитов.

Кметът на Благоевград информира, че бюджетът на клуба ще бъде в размер на 350 хиляди лева и целта е връщане в "А" група.

На въпрос тази цел включва ли закупуването на лиценз на друг отбор, градоначалникът заяви: "Ще търсим най-правилния и най-краткия път."

"Освен това на стадион "Христо Ботев" ще започне изграждането на козирка, която ще струва 150 хиляди лева. Благодаря на финансовия благодетел на отбора Иван Чапов, който в такива трудни времена дава пари за футбола. Докато отборът стане общински, той ще продължи издръжката на Пирин", добави още Камбитов.

На брифинга присъства и архитект Тимчев, който представи проекта за козирката за 500 седящи места, както и за паркинг над стадион "Христо БотевЮ, с което да се покрият всички необходими изисквания Благоевград да приема международни мачове на високо ниво. В заключение бе обявено, че през следващата седмица ще бъдат проведени срещи с футболни деятели, треньори и привърженици, на които да бъдат изслушани всички мнения за развитието на клуба в близкото бъдеще.

"Това, което се случва, е хубаво. Защото Пирин не е само марка в България, а и в Европа. Мястото на отбора не е във "В" група. С общи усилия ще намерим начин да върнем Пирин в "А" група", коментира Петър Михтарски.

"Орлетата" вчера постигнаха победа като гост с 4:0 срещу Велбъжд (Кюстендил) и заемат 5-ото място във временното класиране на Югозападната "В" група, където лидер е Марек (Дупница) с 34 точки.