Повреда в автомобила на нападателя Борислав Хазуров край Добринище забави началото на традиционната церемония преди зимната подготовка на Банско. Футболистът от Гоце Делчев пътуваше за стадион "Свети Петър" заедно с вратаря Костадин Янев, но колата им се развали и двамата поискаха помощ по телефона от свои приятели банскалии. След като я получиха, те успяха да пристигнат в курортния център, което позволи на отец Георги Касапинов да започне отслужването на водосвета за здраве и успехи на тима през новата 2011 година.

Малко по-късно играчите направиха 8-километров крос пред погледите на десетина фенове, дошли да проследят първата тренировка на любимците си. Групата от 23-ма футболисти поведоха капитанът Димитър Крушовски и наставникът Войн Войнов, който демонстрира завидна форма за възрастта си. Нови състезатели нямаше, което оправда предварителните очаквания, пише "Струма". Липсваха освободените в края на есенния полусезон Кирил Михайлов, Цветан Зарев и Борислав Мидилев. Сред трениращите не се появи юношата на "Левски" Павел Петков. Според клубното ръководство той обаче твърдо остава в Банско, а отсъствието му се дължи на контузия.

На стадиона го нямаше и изпълнителният директор Красимир Горанов, който все още е в САЩ и се очаква да пристигне през следващата седмица.

"Най-късно до понеделник на проби при нас ще дойдат няколко футболисти, но засега не искам да посочвам конкретни имена", заяви Войн Войнов.

"Преговаряме с играчи, собственост на Пирин (Гоце Делчев) и на Пирин (Благоевград), както и с други състезатели с опит от "А" и "Б" група, с които трябва да подсилим защитата, халфовата линия и нападението. Броят им обаче няма да бъде повече от четири", допълни Войнов.

Подготовката на тима ще протече на три етапа. Първият от тях е с продължителност две седмици, след което отборът заминава на лагер в Сандански, откъдето ще се завърне десетина дни преди старта на пролетния полусезон в Западната "Б" група.

Предвидени са между 8 и 10 контроли, като повечето от тях вече са договорени. Серията спаринги започва със Славия на 21 януари. Следват проверки с Академик (26 януари), Места (28 януари), Перун (2 февруари), Видима-Раковски (7 януари) и разложкия Пирин (12 февруари). Първоначалният план е изброените контроли да се изиграят в Сандански. Свободни дати засега са 5 и 16 февруари, за които се търсят съперници. Последният спаринг е на 19 февруари с Германея (Сапарева баня), когато ще бъде и официалното представяне на тима за пролетта. /БЛИЦ