Стартът на българското футболно първенство в ефира на TV7 и NEWS7 традиционно прикова феновете пред малкия екран. Първите мачове в ефира на TV7 – ЦСКА - Локомотив (Пловдив) (0:0) и "Ботев" (Пловдив) - "Левски" (2:1) привлякоха вниманието на повече от милион и триста хиляди зрители. "Ботев" (Пловдив) - "Левски" убедително оспорва първото място по гледаемост в неделния ефир с близо 23% пазарен дял и рейтинг близо 5. Съботният мач държи убедително второ място по гледаемост с пазарен дял над 17% и рейтинг 4. Сблъсъкът на волейболните ни национали с отбора на Италия в неделя е достигнал до над 700 000 почитатели на българския спорт. Прякото предаване на мача от Световната лига по волейбол отчита над 22% пазарен дял и второ място по гледаемост.

И тази седмица TV7 и NEWS7 ще предложат много спортни страсти на българския запалянко. Футболният маратон започва още днес (22 юли) с мача между Славия и Берое от 18:00 по NEWS7. До края на седмицата двата канала ще излъчат общо 8 футболни срещи, както и две ММА-гали.

В сряда от 20:30 шампионът Лудогорец играе срещу Слован (Братислава) в мач-реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Очаква се разградчани да са с нов треньор, след като вчера беше уволнен Ивайло Петев. В четвъртък (25 юли), отново по TV7, от 20:30 "Ботев" приема Зрински Мостар. От петък до понеделник следват 6 срещи от А група. Гвоздеят в тях са двубоите Лудогорец-Черноморец по TV7 в събота (27 юли) от 20:00, както и "Левски" - Локомотив (Пловдив) в неделя (28 юли) от 20:00.

Цитирани са данни на GARB, TG All 4+.