Великденският детски турнир в град Дряново стартира в събота. Събитието, което се провежда на стадион "Локомотив" и "Републиканец" - Царева ливада, уважиха един от героите от САЩ`94 - легендарният вратар Пламен Николов, националът от близкото минало и основна фигура в шампиона Лудогорец Станислав Генчев (сега треньор в Етър), Георги Трендафилов - председател на ОС при БФС Габрово, Мирослав Борисов - официален представител на Спорт Депо и Ереа, инж. Мирослав Семов - кмет на община Дряново и ръководството на Локомотив. 

В надпреварата участват 38 отбора от региона и страната, изявени школи от София, Стара Загора, Сливен, Шумен, Дупница, Плевен, Пловдив, Бургас, Габрово, Варна в гарнитури Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 9. 

За втора поредна година турнирът се организира под егидата на сладоледи Изида, подкрепен е от над 50 медии, а над 20 фирми и организации подадоха ръка за осъществяването на спортния празник в Дряново. За финалите и награждаването ще пристигнат ЗСМ Петко Петков, любимецът на българската публика Благой Георгиев и легендата Емил Костадинов.

„Защо от тук да не излязат новите Станислав Генчев, Пламен Николов и Благой Георгиев”, заяви президентът на Локомотив (Дряново) и председател на местния парламент Тодор Георгиев - диджей Теди Джорджо.
ЮРИ СЛАВЧЕВ, НИКОЛ ИВАНОВА/БЛИЦ