"Левски" изпусна да победи Локомотив (София) в първия мач от 12-ия кръг на "А" група. Столичното дерби на "Герена" завърши 0:0.
Старши треньорът на “железничарите” Стефан Генов си тръгна доволен от “Подуене”.

“Доволен съм. Имаше голямо напрежение в мача в последните минути. Относно отменения гол какво да коментирам? Абсолютно нарушение срещу наш защитник. Радвам се, че Христо Ристосков го видя и го отсъди. Така трябваше да направи – да отмени попадението на домакините, заяви Генов. – Не давам персонални оценки. Въпреки това мога да кажа, че момчетата изпълниха тактическите задачи, които им бях поставил и резултатът се видя. Стояхме съвсем прилично на “Герена”. Растем от мач на мач. Надявам се, че това вече се усеща.”

Любопитно е, че в дните преди дербито Чечо изрази опасения именно от съдията. “Не ме притеснява "Левски", въпреки че е очевидно, че отборът на „сините“ се намира във възход. Вече имат самочувствие. Имат много добри индивидуалности, особено Гари Родригес, а и Миро Иванов.

Опасявам се по-скоро от съдийството в мача и казвам това без да знам кой ще свири. Със силните отбори почти винаги реферите правят грешки в тяхна полза, макар след това да казват, че са били неумишлени", заяви буквално Генов. Да, но в този случай реферът му помогна и опасенията му излязоха безпочвени.