Треньорът на Черно море Стефан Генов обяви Лудогорец за фаворит преди сблъсъка между двата отбора в първия кръг на “А” група. Според него отпадането на разградчани от Шампионската лига няма да повлияе негативно на тима.

“Готови сме за началото на сезона, но очаквам тежък мач. Излизаме срещу най-добрия и най-добре подготвения отбор в “А” група. Те започнаха подготовка много рано и това е плюс за разградчани. Навлезли са във форма, изиграли са сериозни срещи. Не съм съгласен, че в Лудогорец са в шок от отпадането в евротурнирите”, заяви Генов на пресконференция днес

Според специалиста за сега няма специални цели пред отбора, независимо, че това е сезона в който клуба чества 100-годишния си юбилей.

“Утре ръководството ще има среща с играчи и ще говорим за цели. Ще се стараем по случай юбилея да се класираме възможно най-добре. Можем да направим нещо хубаво, но ме притесняват проблемите с контузени футболисти”, продължи Генов.

За домакинството на Лудогорец в събота от 18:00 часа Генов няма да може да разчита на Самуел Камазола, Дончо Атанасов и Ивелин Янев, а възстановяващият се от травма Георги Божилов ще бъде включен в разширения състав.

Генов призна още, че селекцията в отбора не е приключила, като се надява да бъде привлечен поне още един флангови нападател.