Треньорът на Локомотив (Пловдив) си реди трансфер в чужбина, повлиян от неясното бъдеще на "смърфовете". С оглед на фката, че финансовият благодетел Веселин Марешки се отдръпна официално от "Лаута", а негов наследник засега няма, Чечо е решил да активира връзките си, за да продължи работата си зад граница.

Той е бил треньор в Сирия, където е склонен отново да се върне. Специалистът проучва и оферти от Гърция и Кипър, но финансовата криза в тези държави вероятно ще го откаже.

Треньорът на пловдивчани пое ангажимент, че ще изведе Локо за първата тренировка на 10 юни. Той обаче не е заявил твърдо, че ще води тима през новия сезон. Договорът му с пловдивчани изтича на 30 юни, след което той ще бъде свободен агент. Вероятността контракта му да бъде продължен е малка, тъй като няма яснот около собствеността на клуба.

Силните фигури в ръководството Христо Бонев и Атанас Узунов продължават да търсят нов бизнесмеен за клуба, но всичко е в ръцете на Коко Динев, тъй като негов приближен все още държи акциите на тима.