Спортно-техническият щаб на Локомотив (Пловдив) начело със старши треньора Стефан Генов е отказал чуждестранен нападател. Става въпрос за камерунец, който е бил предложен на “черно-белите” от мениджъра Джери Перейра и трябвало да пристигне днес в лагера на „смърфовете” в Анталия. Генов е обсъдил тази възможност със спортния директор Христо Бонев, като двамата не са останали впечатлени от качествата на играча, пише "Тема Спорт".

Вчера пък няколкостотин души се простиха с един от най-големите нападатели на Локомотив и Пловдив Иван Кънчев.

Точно в 12 часа саркофагът с тялото на Къната бе положено във фоайето на „Лаута". Къната е първият футболист в историята на клуба, за когото се организира поклонение на стадиона. Близо час и половина поток от фенове, съотборници, бивши футболисти на черно-белите се изреди да изкаже съболезнования на близките му и да положи цветя. За да изпрати своя противник, на футболното поле бе дошъл и легендата на “Ботев” (Пловдив) Динко Дерменджиев.

Жестът на Чико бе оценен от присъствалите локомотивци като още едно признание за професионалните и човешките достойнства на Кънчев. Сред дошлите на „Лаута" бяха някогашните съотборници от славния тим на Локо от 60-те години, достигнал до 1/4-финалите в турнира за Купата на УЕфА, Гочо Василев, Недялко Стамболиев, Иван Бояджиев, Коста Босаков.


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ