След първата си победа и сериозна подготовка през седмицата отборът на ОФК Пирин ще замине за първото си гостуване в шампионата на Първа професионална футболна лига на Дунав (Русе) с мотивацията да спечели нещо от мача, който ще се играе в петък, 12 август, от 21.15 часа на стадиона в Разград. Това стана ясно от думите на старши треньора на благоевградските "орлета" Стефан Генов на днешната пресконференция, която той даде преди двубоя от третия кръг.

Генов определи настроението в отбора като добро и бойко. То, както и самочувствието на футболистите, са се повишили след първата и много важна победа срещу Локомотив (Горна Оряховица), постигната след доста перипетии в самия край.

"Взели сме си необходимите поуки и се готвим сега много отговорно за предстоящия труден за нас мач”, каза той.

„В лагера на Дунав настроението сигурно също е приповдигнато - взеха много важна победа на чужд терен. Ние се готвихме много отговорно през седмицата, остава ни още един ден и се надявам, че ще дадем всичко от себе си, за да "откраднем" нещо от Дунав в предстоящия мач", каза още  треньорът.

Стефан Генов добави, че това в никакъв случай не означава, че Пирин ще играе дефанзивно. "Моята визия е такава - аз съм против дефанзивния футбол, със сигурност няма да играем защитно, но си знаем възможностите и според възможностите на противника ще направим тактическия си план", посочи той.