Стефан Генов е наставникът, заради когото Еденилсон Бергонси се озовава в България. Треньорът го взима в Черно море през лятото на 2012 г. Пред „Тема Спорт" той разказа какви са били причините, накарали го да си осигури услугите на бразилския халф и му предрече успех на „Армията".

"Помня, че взехме Еденилсон от Стандард (Лиеж), а преди това той имаше договор с италианския Варезе. Възползвахме се от това, че не играеше редовно в другите отбори. Когато изгледах видео с неговите изяви, бях много впечатлен. Впоследствие се убедих, че той е уникално момче и като характер, и като професионализъм. Изключително отдаден е на работата си. Освен това е много позитивен човек, което му е от голяма полза. Разполага с добра техника и силна игра с глава", коментира Генов.

"Използва еднакво добре и двата си крака, което е значително предимство. Макар да е дефанзивен халф той бележи и доста голове. Като цяло е активен футболист, тича, раздава се, опитва да помага навсякъде по терена, не се крие и умее да поема отговорност. За своя пост в средата на терена и за нивото на А група е много качествен играч. Ако се опази от контузии, ще върви само напред. ЦСКА може единствено да спечели от привличането му. Сигурен съм, че той ще се наложи в отбора", категоричен бе бившият наставник на Черно море.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка