Част от водещите футболни наставници в България дадоха пресконференция по случай създаване на асоциация на треньорите. На брифинга присъстваха Стефан Грозданов, Георги Василев, Стойчо Младенов и Велислав Вуцов. Създаден е организационен комитет, съставен от Стефан Грозданов, Антон Велков, Велислав Вуцов, а учредителното събрание ще се проведе на 23 февруари от 13:00 часа (понеделник) в НСА.

Асоциацията ще има за цел да защитава треньорите и точно по този повод Стефан Грозданов даде пример с честите треньорски смени в Славия, както и за случващото се в момента в Спартак Варна.

"Ето например в Славия за една година колко треньори смениха?! Може би шестима. Първият не си върши работата, не довежда до нужните резултати и го сменяш. О`кей. Вторият също не ти харесва, третият, четвъртият - също. Но шест треньора. Ти не даваш време на нито един от тях да тръгне по пътя, по който смята, че е правилен. В Хърватия имат едно малко законче - президентът има право да смени само двама треньори на сезон", каза Грозданов.

"Ще бъдем безкомпромисни, когато виждаме ситуации като тази в Спартак Варна в момента. Пристига някакъв треньор, пристигат седем румънци, четирима молдовци. Този треньор може да е завършил Кьолнската школа, но ако няма лиценз, ще претендираме и то много остро", добави Грозданов, който бе допълнен от Вили Вуцов: "Извинявам се на Локомотив Пловдив, но трябва да има правила. Отбор от "А" група да бъде воден от треньор с Про лиценз. Там 12 мача са без такъв наставник. Било временно. Ами те тези 12 мача може да преминат в 12 години. Ето срещу такива неща ще се борим и ще наложим правила."

На въпрос към Стефан Грозданов, че бъдещата асоциация няма да бъде удобна на президентите на клубове, той отговори: "Явно на някой няма да бъдем удобни, но понеже няма да бъдем удобни смятам да направим тази организация. Ако искаме да удобничим, тази организация не трябва да съществува. Но защо трябва да влизаме в противоречия с президентите. Нека обаче да има правила."