Бившият президент на ЦСКА Стефан Орманджиев обяви, че за разлика от треньора на „червените“ Стойчо Младенов ще подкрепи Лудогорец в предстоящите му мачове от Шампионската лига срещу Ливърпул. Бившият арбитър ще пътува идната седмица в Рим на семинар организиран от УЕФА, касаещ борбата против расизма.
 
„Положението в ЦСКА е тежко, но хората, които се борят за изваждането на клуба от кризата, заслужават адмирации. За мен не е нормално всяка година да се привличат нови играчи на “Българска армия”, защото това не води до нищо добро. Ето Лудогорец - запазват състава си и надграждат. Затова не е чудно, че влязоха в групите на Шампионска лига. Не е въпрос само на пари. На ЦСКА е трудно да играе срещу състава от Разград и е нормално да ръководството да напомнят колко загуби е натрупал отбора на Стойчо Младенов,” заяви Орманджиев пред “ТВ +”.
 
“Аз ще подкрепям Лудогорец в мача им срещу Ливърпул, защото съм българин. Родолюбец съм и винаги съм на страната на българските отбори”, продължи бившият арбитър, като сподели, че е нормално неговото мнение по този въпрос да се различава от това на Стойчо Младенов. Наставникът на „армейците“ бе категоричен, че ще подкрепи английския клуб в сблъсъка с Лудогорец.
 
Бившият шеф на ЦСКА е на мнение, че за политиците спортът никога не е бил приоритет. Това е неговото обяснение, защо в България няма лицензиран стадион, който да отговоря на изискванията на УЕФА.
 
“Много клубове, които не са изрядни с лиценза си, ще трябва да се замислят докога ще им се правят компромиси”, твърди Орманджиев.
 
Според него борбата с “черното тото” трудно може да бъде спечелена без намесата на държавата.
 
“Само усилията на БФС не са достатъчни, за да се отървем от язвата, която разяжда българския футбол”, коментира един от авторитетите в родното ни съдийство.
 
Цялото интервю със Стефан Орманджиев може да гледате в неделя от 17:30 часа в предаването “Спорт+”.