"Ботев" (Пловдив) проявява сериозен интерес към халфа Стефан Велев. Новият старши треньор на канарчетата Ермин Шиляк е бил впечатлен от качествата на футболиста и е дал зелена светлина за привличането му. Очаква се от утре ръководството на „жълто-черните" да започне преговори с бившия играч на "Левски". В момента Велев е свободен агент.

Полузащитникът опита да си уреди трансфер в Израел през това лято, но плановете му пропаднаха и до контракт с евреите не се стигна. Според запознати Шиляк обаче искал първо да види състоянието на Стефан Велев в няколко тренировки. Велев премина на „Герена" от Берое в началото на 2013 година по настояване на тогавашния старши треньор Илиян Илиев, но така и не се утвърди като основен играч.

През миналия сезон той записа едва 18 двубоя в "А" група и още 7 за Купата на България, но предимно се появяваше като резерва или пък бе титуляр тогава, когато трябваше да се запълват дупки.

В началото на лятото името на Велев отново се спрягаше за трансфер в "Ботев" (Пловдив), но тогава той пропадна. Интерес към играча имаше и от Локомотив (Пловдив), но нещата бързо пропаднаха.