Целта пред Славия е класиране в тройката през настоящия сезон, категоричен е президентът на клуба Венцеслав Стефанов. Босът заедно с треньора Мартин Кушев и помощник-треньора Йордан Петков дадоха пресконференция преди началото на пролетния полусезон в "А" група.

"Ако има феърплей в нашето първенство, Славия ще бъде фаворит от първия до последния кръг. Още преди началото на първенството казах, че мястото на отбора е в тройката. Тази цел не се е променила. Догодина трябва да бъдем в борбата за титлата", заяви Венцеслав Стефанов.

Той говори и за предстоящия 100-годишен юбилей на клуба, както и за клубния стадион на "белите".

"Подготвяме няколко сериозни мероприятия за 100-годишнината заедно със спортния клуб. След разговора с главния архитект съм обнадежден, че стадион "Славия" ще има нов облик. "Герена" и "Армията" също трябва да бъдат изцяло модернизирани. Това може да стане и с Локомотив (София), ако се решат проблемите с реституцията. Предстои решение на столичния общински съвет по въпроса. Това обаче ще се случи, само ако държавата се откаже от проекта за нов национален стадион. Надявам се да стане така, защото навсякъде имат проблем с издръжката на националните си стадиони. У нас няма как на 60-70 хиляден стадион непрекъснато да има живот", каза Стефанов.

Босът на Славия е останал впечатлен от представянето на националния отбор в първия мач на Любослав Пенев - контролата с Унгария снощи, завършила 1:1.

"Не съм голям футболен експерт за играта, но това, което видях ми хареса. Започнахме да се отлепваме от дъното, което сме стигнали и се надявам, че Любослав Пенев ще направи всичко да имаме успехи. Млади треньори като него, треньорският екип на Славия Мартин Кушев и Йордан Петков, Милен Радуканов, Ивайло Петев ще са нашето бъдеще и ще допринесат за по-добрите резултати. Като цяло наистина ме зарадва това, което видях в контролата на България с Унгария, а по-нататък Кушев и Петков могат да анализират играта, ако искат", каза още Стефанов.