Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се надява Локомотив (София) да спре победната серия на "Левски". Именно заради това той е предоставил на "железничарите" стадион "Славия" за домакинството им на "сините", което е в събота от 17:00 часа.

"По-добре да играят на стадион "Славия", за да спрат "Левски", защото на "Герена" щеше да е трудно", каза Стефанов.

Както е известно, след столичното дерби с "червено-черните", което Славия спечели с 2:0, той бе категоричен, че заради грубата игра на съперника повече няма да им предоставя стадиона в "Овча Купел". В крайна сметка обаче Стефанов клекна и позволи Локо (Сф) - "Левски" да се играе на "Славия".

Стефанов коментира и предстоящото гостуване на тима му в Ловеч. Славия се изправя срещу Литекс в събота от 19:00 часа.

"С Литекс винаги играем трудно. Те запазиха основните си играчи от миналия сезон и който си мисли, че са по-слаби, жестоко се лъже. Имат за треньор голяма фигура като Христо Стоичков. Въпреки това Славия излиза за победа. Дано само съдията да е коректен", каза босът на "белите" пред "Тема спорт".

Той е на мнение, че евентуална загуба в Ловеч няма да е фатална в битката за евротурнирите. "Има още много мачове до края. Нещата са пред нас, а и силите са изравнени. Всеки може да бие всеки", добави Стефанов.

"Отсъствието на Чавдар Янков и Павле Попара за нас ще е много голям удар. Те са ключови фигури в нашия състав", каза още президентът на "белите".

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА