Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отговори на журналист, сложил "белите" при борещите се за изпадане. Босът категорично заяви, че столичани няма да имат проблем със запазването на елитния си статут.

„Всяка година едно и също нещо си повтаряме, пожелаваме си успешна година, даваме обещания. Тази година сме решили да си свършим работата и тогава хората да оценят, дали това, което им се предлага отива на Славия. Дали този отбор е този, който искаме да бъде. Основният барометър за нас ще бъде публиката, как тя приема играта, отбора. Аз искам да дадат шанс на треньорското ръководство и на футболистите. На нас не ни отива да крещим и да правим издевателства и простотии, просто всеки да бъде оценен по труда“, каза Стефанов.

„Вече 20 години ми задават този въпрос за целите. В България нямаме държава като хората, нямаме Спортно министерство като хората. Донякъде що-годе върви футболът, волейбола, борбата и Григор Димитров. Бъдете критични, но бъдете по-положителни. Славия никога не е изпадала. На тази тема съм много чувствителен. Много отбори са се борили да не изпаднат, някои дори не съществуват вече, а и други ще изчезнат от картата. Това, дето ме питаш за Славия, добре сме, не се радвай. Защото на мен няма да ми стане по-топло, ако Черноморец е изпаднал, нито "Ботев", нито Локомотив (Пловдив), нито който и да е. Знам, че много хора искат Славия да изпадне, но това няма да се случи през този живот. Едно недоносче онзи ден се изказало, че изпадащите отбори ще са Марек, Хасково и Славия. Абе момче, ще ти скоча тропешката, как ще отпада Славия, бе", в типичния си стил се изказа Стефанов.

"Много години, по-старите знаят, че аз едно нещо си пея, че всеки един клуб трябва в началото на шампионата да гарантира, че може да издържи до края на първенството. Това нещо не се случва и поради тази причина е голямото текучество. Повечето клубове виждате, започват, после финансирането им става проблематично. Трудно се издържа. Не е лесно, всеки трябва да си направи сметката", завърши Венци Стефанов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите