Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че новият треньор на Литекс Христо Стоичков трябва да бъде уважаван заради това, което е дал на страната. Босът на “белите” призна, че неговият клуб е приготвил някои изненади на съперниците си заради своята 100-годишнина.
 
“Само прости хора могат да критикуват Христо Стоичков. Името му навсякъде по света се знае повече от България. Заради това, което е дал Христо Стоичков на страната, всеки трябва да го уважава. Ние, българите, сме царе да оцапаме някого, чак се омазваме. Омазахме се с Ицо, така стана и с Бербатов. Имам чувството, че ако Исус беше българин щеше да го наречен глупак и мръсник. И да викаме Мохамед. Царе сме да оклепаме някого. Лошото е, че го правят тези хора, които не могат да си вържат връзките на обувките или да си вдигнат гащите. Иначе дават мнение колко е слаб Бербатов или колко е глупав Стоичков. Като постигнат техните успехи или като стигнат на тяхното ниво, тогава да дават оценка за качествата им”, заяви Стефанов пред “Тема Спорт”.
 
“Димитър Пенев, Христо Стоичков, Христо Бонев, лека му пръст на Гунди – това са имена, които не бива да се сравняват с по-младите от тях. Възможно е някой от тях да постигне по-големи успехи, но в момента Димитър Пенев освен, че е доайен в българското треньорство, е и най-титулуваният наставник. Да сравняваш човек, достигнал до четвърто място в света, с Ивайло Петев, Мартин Кушев и който и да е друг, смятам, че е смешно”, допълва босът на “белите”.
 
“За 100-годишнината на Славия сме приготвили някои изненади на съперниците. Дай Боже отборът да върви добре и да играе така, както искат привържениците, треньорското ръководство и ръководителите на клуба. Резултатите няма да закъснеят”, обяви президентът на Славия.
 
“Не искам да влизам в скандали и да се занимавам с тези неща. Всеки има право да реагира, както намери за добре. Искам да гледаме своето представяне и да не се занимаваме с чужди проблеми”, коментира Стефанов за скандала с наказанията на играчите на ЦСКА, употребили допинг.
 
“Това, което се случва в българското съдийство е крачка напред, имам предвид налагането на младите арбитри. Докато опитни рефери като Антон Генов винаги биха били полезни. А ако някой е казал, че съдиите помагат на Славия, този човек или е много прости, или го е казал от умисъл. Последният отбор, който се ползва от подкрепата на реферите, е Славия”, заяви Венцеслав Стефанов.