Президентът на Славия Венци Стефанов определи като "рекет" офертите на родните телевизии за предаването на мачовете от новия сезон в "А"група.

"Предлагат ни смешни оферти. Футболните клубове не са съгласни с тях и по всяка вероятност първенството няма да се предава по телевизията. Подкрепяме Борислав Михайлов, защото той този път застана зад клубовете и не се огъна пред натиска на телевизиите", заяви Стефанов преди контролата с Аполон (Лимасол), която стартира в 18:30 часа. Мачът се явява представянето на отбора на "белите" за новия сезон, в който клубът чества 100-годишен юбилей.

"Безкрайно сме разочаровани от тези оферти, това е обидно. Просто няма да се гледа футбол по телевизията. Ние не искаме да лишаваме обществеността от български футбол в ефира, но собствениците на телевизиите го правят, предлагайки ни такива смешни оферти. Това е рекет, 2 години поред ни измамиха с милиони. Сега искат просто да ни ограбят", отсече ядосаният Стефанов, след като днес е имало трета среща между клубовете и представители на телевизии-кандидати за предаване на мачовете от "А" група.

"Който обича футбола, да заповяда на стадиона", добави още босът на "белите".

"Нормално е всеки отбор да се договаря индивидуално за мачовете си. В края на краищата много скоро ще има спортна телевизия, която ще отговаря на футбола ни и тогава ще ги питам тези собственици на телевизии как ще се доредят да дават мачове", каза Венци Стефанов.

"Тази година ни е юбилейна. Много малко отбори могат да се похвалят със 100-годишен юбилей. Нека да видим какво е свършено като работа, нека делата да са тези, които да говорят дали сме си свършили работата или не. Надявам се през тази година повечето от моите колеги да са разбрали, че съдийските подпирания не помагат на нашия футбол, защото се видя - отпадаме още в първи кръг в Европа", завърши Венци Стефанов.