Стилиян Петров ще се откаже от националния отбор след края на евроквалификациите. Пред английските медии капитанът на България и Астън Вила заяви, че няма да остави държавния тим след двете загуби от Англия (0:4) и Черна гора (0:1) на старта на кампанията за Евро 2012.

"Оставам до края на сегашните евроквалификации. Ако се класираме, ще играя и на Европейското. Ако не се класираме - напускам", заяви Петров.

"Много хора в България не са убедени, че Лотар Матеус е правилният избор, но аз мисля, че е. Неговото име и отношение, и начинът, по който той играеше, ще ни даде нещо, което досега нямахме - да се борим докрай. Не съм говорил с него все още, но ще го направя, когато се видим", коментира Стилиян Петров.

"Минаваме през доста труден период, но аз не искам да бягам от отговорност. Най-лесно би било да напусна, но не желая да го направя по този начин. Никога не бягам от отговорност. Когато свършат квалификациите ще бъда на 33 години и мисля, че ще е време да дам път на младите. Винаги съм давал най-доброто от себе си за България и ще продължа да го правя. Искам да се насладя на последните ми няколко мача за националния отбор", добавя Стенли.

В петък Петров ще се изправи срещу съотборника си в Астън Вила - Джеймс Колинс, в евроквалификацията между Уелс и България. Той определи двубоя в Кардиф като ключов за ситуацията в групата.

"Намираме се в доста трудна позиция, но няма да се откажем от битката. Винаги съм казвал, че Англия е фаворит, а другите се борим за второто място. Загубихме два мача, последни сме, но нещата може да се променят в следващите срещи. Мачът срещу Уелс е ключов за нас, както и за тях", каза още Петров. /БЛИЦ