Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров няма да получат повиквателни за контролата Унгария - България на 29 февруари в Дьор. Мачът ще е дебют на селекционерския пост на Любослав Пенев. Най-късно на 15 февруари той трябва да разпрати поканите за избраните от него футболисти, играещи в чуждестранни клубове.
 
Тогава ще станат ясни легионерите в списъка на един от най-славните голмайстори на Примера дивисион. Официални информации още няма, но съществуват индикации, че Стенли, Мартин и Бербо няма да са сред повиканите, пише “Труд”.
 
Както е известно, през седмицата Бербатов намекна, че може да се върне в националния отбор, но не е получил покана. Това стана при подписването на договор за сътрудничество между Манчестър Юнайтед и български оператор за мобилни комуникации. Селекционерът Любослав Пенев обеща, че ще проведе разговор с нападателя на “червените дяволи”.
 
Според “Стандарт” лично премиерът Бойко Борисов и мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън са помогнали за връщането на Бербатов в националния отбор. Според информацията нападателят е дал дума на Любо Пенев, че ще излезе още в контролата с Унгария на 29 февруари, а после ще помогне и в световните квалификации.