Посланикът на Европейското за юноши до 17 години Стилиян Петров сподели своето мнение от финала Франция - Германия (4:1), провел се на стадион "Лазур" в Бургас. Бившият национал коментира и организацията на първенството, което се проведе в България.

"Франция показа как трябва да се работи с млади играчи, на тях не им липсва нищо, те са готови да направят голямата крачка към професионалния футбол. Невероятна тактическа дисциплина, скорост, усещане да играеш с топката, заслужено победиха”, сподели Петров относно двубоя, цитиран от "Трибуна Бургас".

„Не се изненадах, че има толкова много хора по трибуните на "Лазур". Ние сме футболна нация, това е голям турнир, всички показаха, че искат да гледат такива събития. Мисля, че всички, които бяха около организацията, феновете, всички играха важна роля България да се представи на едно достойно ниво. БФС, и България като страна трябва да се опита да бъде домакин на още такива събития. Шансовете за това са големи. Мисля, че вече се обсъждат такива варианти, дано получим по-голям форум. Показахме че организацията може да е безупречна”, отчете Стилиян Петров.

Следете с БЛИЦ: Евро 2015 за юноши до 17 години