„Подписването на толкова декларации, от страна на цели 309 клуба, показва само едно - и то е, че те искат промяна. Радва ме фактът, че те преодоляха страха, повярваха в нашия екип и нашите чисти намерения, затова всички ние да направим тази промяна“, коментира пред „Новспорт“ Стилиян Петров, който е част от екипа на Бербатов в борбата за властта в БФС.

„Очаквам удари под кръста, но не от цялото ръководство на футболния съюз, а от отделни хора. Те изпитват голямо притеснение и страх. Явно тази промяна ще покаже на футболните хора в България, в това число клубове, треньори, фенове, сегашни и бивши футболисти, че БФС е изостанал във всяко едно отношение като организация. Най-вероятно те няма да приемат декларациите и ще се наложи отново да се обърнем към българския съд. Но нашият екип е изготвил всичко, както трябва и както стана с предния конгрес, така и сега, въпреки тяхното нежелание, съдът ще приеме волята на клубовете, а именно предстоящия конгрес да е изборен“, каза още Стилиян.

„Събитията от последния конгрес показаха ясно на клубовете, че сегашната власт мисли единствено и само за собствената си съдба и хич не й пука за българския футбол. Поне в последните 16 години, за съжаление. Тяхното поведение и отношение към клубовете, опонентите и медиите е манталитет от 90-те години на миналия век и няма място повече в българския футбол. Футболна България вече не се страхува да каже "НЕ" на натиска, безплатните обеди, 10 топки, 2 мрежи и още други многобройни леки обещания.

Ние заложихме в нашата програма още преди 7 месеца проекта на УЕФА за модернизация на асоциацията "Футболни федерации на бъдещето"! Интересен е фактът, че преди няколко дни БФС излезе с анонс, че започват този процес!“, завърши Петров.