ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

"От самото начало нашата ангажираност е много важна. Аз и семейството ми преминахме през всичко това. Знаем колко е трудно за хората и за тези около тях. Искаме да помогнем, да им дадем надежда, да покажем, че сме с тях и ги подкрепяме". Това каза в студиото на "Тази сутрин" Стилиян Петров дни преди "Мача на надеждата".

Футболният празник ще се състои на 6 септември от 17 часа на Националния стадион "Васил Левски". Организира се от фондация "Стилиян Петров", като приходите ще бъдат използвани за подобряването на условията за лечение на онкоболни в България.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Бившият капитан на България има идея за подобен мач и на "Вила Парк" в Бирмингам, където премина по-голямата част от кариерата му.

"Изживях много тежки месеци. Приех много тежко новината, че няма да играя повече футбол. Имах мечта - да прославям България, да бъда добър човек и да дам много на футбола. Това ми беше отнето. Когато бях диагностициран с тежката болест, усетих истинската обич на феновете и хората от България", каза 44-годишният Стенли. 

Месеци наред стадионите на Острова потъваха в тишина в 19-ата минута - номерът, с който Петров шестваше по световните терени.

"Всичко достигаше до мен. Жена ми ми четеше в болницата писма, послания от привърженици, хора, преминали през това, бивши съотборници... 12 месеца лежах в една болнична стая, но тази подкрепа ми даде сили да се боря. Затова искам с "Мача на надеждата" да дадем надежда", продължи Петров. 

"С нетърпение очаквам срещата. Готвим голямо шоу с много изненади и игри. Да, успях да обединя за каузата бивши футболисти на Левски и ЦСКА. Тук говорим за приятелство, уважение, респект. Нямам проблем с никой. Тренирам усърдно, както и всички останали. Всеки иска да се вложи и да бъде в оптимална форма. Екипите на чужденците са повечето размер М, а при нас L и XL, но това е съвсем нормално. Иванков дори сериозни се е захванал с йога", с усмивка разказа Стенли.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!