Рекордьорът по мачове за националния отбор и бивш капитан на "лъвовете" Стилиян Петров засипа с похвали най-добрия ни футболист за 2022 година Кирил Десподов, който също се включи в голям благотворителен футболен търг.

Стенли бе специален гост по време на откриването на най-големия футболен търг на Ритнитопъ, който се е провеждал в България. Средствата от търга ще бъдат дарени в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.

“Имам много истории с Кирил Десподов. Работя в много близък контакт с него, по няколко проекта. Знам какво му е отношението за различни каузи, за дарения. Той подпомага и случващото се в неговия роден град. Подпомага църкви, детски градини, както и други инициативи. Добре съм запознат с неговите действия извън футбола и много се радвам, че футболист, който е на върха не забравя откъде е тръгнал! Тези инициативи са важни за него не само като спортист, но и като човек! Интересен характер, интересно момче. Следя отблизо развитието му и се радвам, че се опитва да мисли по съвсем различен начин. Надявам се, че скоро ще има промяна в неговата кариера и то в по-добра насока”, сподели Стилиян Петров.

Настоящият капитан на националния отбор Кирил Десподов бе един от първите, включили се в благотворителния търг, дарявайки лично подписана от него фланелка на Лудогорец с номер 11.