Дали Стилиян Петров ще се съгласи да се хвърли в огъня, кандидатирайки се за президент на БФС. Легендата на националния отбор намекна в интервю пред Glasgow Times, че плановете му са в друга посока.

„Както всеки бивш играч, когато е играл за даден голям клуб, винаги си задава въпроса „Един ден искам ли да го ръководя”? Разбира се. Това е едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш”, заяви Стенли, визирайки бившия си тим Селтик.

„Сега отборът има много добър човек като мениджър – моят бивш съотборник Нийл Ленън, който върши страхотна работа. Това е вторият му период тук, така че кой знае? Ако го попитате дали иска да ръководи Ман Юнайтед или Челси, то отговорът със сигурност ще бъде „Да”. Няма да откаже. В играта се опитваме да казваме или не неща, които правя хората щастливи, но това не значи, че нямаме амбиции. Ако искате да бъдете мениджър в Селтик, тогава ще работите за това. Ще стане ли? Кой знае? Може би да, може би не”, добави Петров.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Той разказа как бившите му мениджъри оказаха влияние върху кариерата му, главно Мартин О’Нийл, който накара Стилиян да покаже най-доброто от себе си.

„Мартин бе този, от когото наистина много научих – как да опростявам нещата, как да комуникирам с хората, какво е важно във футбола. Гордън Стархан е друг човек, който имаше акцент върху важните неща. Когато балансирате плюсовете от хората и вземете най-доброто от тях, може да се сдобиете с нещо уникално, което използвате в по-нататъшната си кариера.

Винаги съм вярвал, че мога да бъда треньор. Обичам да работя с хора, да общувам. Не мога да дам отрицателен отговор на това. Ако ми бяхте казали, когато бях на 20 години, че ще завърша магистър по спортен мениджмънт, тогава щях да ви се изсмея и да кажа, че няма шанс”, откровен е Стилиян Петров.

С изказването си, че предпочита треньорския занаят, Стенли вероятно ще разочарова хората, които го посочиха за кандидат-президент на БФС.