Капитанът на националния отбор Стилиян Петров е изправен пред труден избор - Селтик или България. Футболистът, изиграл 101 мача с родния герб на гърдите, е поканен да участва в два приятелски двубоя в два поредни дни. И явно ще трябва да отклони едното предложение.

За 9 август Стилиян е помолен да облече отново екипа на бившия си клуб Селтик в Глазгоу за благотворителен двубой за защитника Джон Кенеди, който бе принуден да се откаже от футбола заради контузия. На следващия ден обаче националният отбор има насрочен приятелски мач срещу Беларус в Минск.

Ако реши да играе в бенефиса в Шотландия, Стилиян вероятно ще търси разговор със селекционера Лотар Матеус, за да получи съгласието му да отсъства от националния. Германският треньор обича да дава капитана си като пример за професионализъм и засега отношенията им са перфектни.

Хенрик Ларсон, Крис Сътън, Любомир Моравчик, Нийл Ленън, Йохан Мялби и Алън Томпсън ще участват в бенефиса. Бившите звезди на “детелините” ще се изправят срещу отбор от ветерани на Манчестър Юнайтед. Сигурно е участието на Теди Шерингам, Дуайт Йорк и Оле Гунар Солскяер с червената фланелка. Селтик е пуснал 60 000 билета в продажба, като средствата ще бъдат за подпомагане на бившия играч на отбора Джон Кенеди.

Някогашният съотборник на Стилиян бе принуден да се откаже от играта само на 25-годишна възраст след кошмарна контузия, получена още в дебютния му мач за Шотландия срещу Румъния, пише "Труд".