Стилиян Петров предложи Димитър Бербатов и Борислав Михайлов да направят публичен диспут относно бъдещето на българския футбол.

“Ние искахме да водим битка с диалог, с начин на работа, какво ще се промени. Защо не се направи един дебат - Димитър Бербатов и Борислав Михайлов. Всички обръщаме внимание на борбата в българския футбол. Нашата борба за промяната е и за това да се промени мисленето във футбола. Когато има кандидат президент той да изложи своите тези. Това не стана, а когато се случи, ще се надгражда. Няма да се гоним с областни, с кметове, няма да се влизаме в полемики. Искаме е да направим промяната по един различен начин. Начин, който да даде ново начало и всеки, който иска да бъде част от българския футбол да работи в интереса на футболното общество, а не лични интереси”, каза Петров пред „Спортал“.

Стилиян е категоричен, че българин трябва да води националния ни отбор. Той призова Петър Хубчев да обясни публично защо е напуснал представителния тим на страната. Стенли уточни, че именно по времето на Хубси е имало подем в състава.

„Черното тото е един много голям и неприятен проблем за българския футбол. Особено след тези неща, които излязоха в медийното пространство. Не забравяй, че бях част от този мач на националния отбор. Тогава влязох в голям проблем с Астън Вила. Имах проблеми и преди това, и след това. Мачът беше в Анталия. Получих обаждане от Лотар Матеус, че се прави някаква контрола в Анталия.

Буквално играх с Блекпул в неделя, в сряда играх срещу Естония. Там организация ни беше ужасна. Съдиите бяха без никакви официални фланелки. Това ми създаде проблеми в клуба, защото мачът беше направен много бързо. Прибрах се след това и треньорът ми не ме пусна да играя. Ако погледнете състава, момчетата бяха доста млади. Матеус искаше задължително да съм там. Този мач създаде много проблеми на много от нас заради начина, по който беше организиран. Ще си има комисия и хора, които ще отговарят за тези неща. Съвсем нормално е Борислав Михайлов да има добри контакти. Той е бил президент на федерация от много години", каца още Стенли.