Tреньорът на ЦСКА Томислав Стипич даде пресконференция преди предстоящия мач с Хебър от втория кръг на Първа Лига. Той говори за най-новото попълнение Джейсън Локило и призна, че "армейците" си търсят нападател, който се очаква следващата седмица. Припомняме, че БЛИЦ първи информира вчера, че ЦСКА иска Филип Стоилкович от немския втородивизионен Дармщат.

"Трябва да забравим най-бързо мача с Лудогорец. Следващият двубой ще е различна среща. Имаме нов футболист, който се казва Локило", започна Стипич.

"Всеки мач си има своя собствена история. Сега е напълно различно. Очакваме различен опонент. Подготвихме се по различен начин. Трябва да сме различен отбор, няма нужда срещу Хебър да прилагаме същата тактика като Лудогорец", продължи той.

"Локило играе като дясно крило с по-силен ляв крак. Може да влиза навътре, да играе един срещу един, да дава пасове и да вкарва голове. Много добър футболист е. Локило е вече тук, днес ще проведе първа тренировка, но няма да е в включен в състава за утрешния мач. Срещу Спартак Варна може да попадне в групата. Ще преценим какво е физическото му състояние".

"Мачът ще бъде труден. Всеки мач за нас е като последен, трябва да се борим, за да го спечелим. Не съм обърнал внимание върху терена. Ние сме фокусирани върху мача. Аз и моите играчи сме един отбор, който иска да се подготвя мач за мач".

"Единствената въпросителна е около Петко Панайотов. Ще видим дали ще участва в тренировката. Бе ударен в мача с Лудогорец. Не е мускулно разкъсване, а от удар. Ще преценим състоянието му, но няма да го рискуваме. Марк-Емилио Папазов игра ден по-късно за втория ни отбор и получи червен картон, така че няма да може да участва".

„Налагам младите, защото като треньор харесвам всеки един. Те заслужаваха най-много. Не ги разделям футболистите по религия, по цвят на кожата или по какъвто и да е признак. Обичам ги всички еднакво и ги третирам еднакво. Те заслужиха да са в стартовите 11. Ако покажат добри игри, ще попадат там. И не се страхувам да ги налагам. Много е важно да идентифицираме талантите и да им дадем път към големия футбол. Работим в тази посока“.

"Със сигурност търсим нападател. Предполагам следващата седмица ще бъде обявено. Нашите скаути работят неуморно. В момента трябва да се справяме и без нападател. Имаме достатъчно класен отбор, за да победим. Следващият мач е най-важният“, каза още наставникът на "армейците".

Двубоят ЦСКА - Хебър, мач от втория кръг на Първа лига, е в събота 27 юли от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025