Треньорът на ЦСКА Томислав Стипич даде пресконференция преди утрешния мач на отбора си срещу Славия. Двубоят от петия кръг на Първа лига ще започне в 19:00 часа.

„Аз съм в София от 63 дни. За това време имахме един много лош ден - във Варна, всички останали дни бяха наистина добри, но този ден бе болезнен за нас. Вярвам, че добре използвахме уикенда без мач. Срещу Спартак изпитахме болка и разочарование, но ги превърнахме във вдъхновение и мотивация. Знаем, че се повтаряме, но имаме нужда от време. Срещу Лудогорец играхме добре и загубихме. След това усетих задоволство от постигнатото. Моята работа като треньор е след такъв мач да не бъда доволен. В крайна сметка ние загубихме. Явно сме били склонни да подценим Спартак. Всичко това е в начина на мислене и във фокуса, не е в качествата“, заяви Стипич.

„Имам достатъчно работа в нашия отбор. Това ми е приоритет. Ще ви дам пример: миналата седмица аз и вие създадохме една идея в главата на нашите футболисти. През цялото време питахте кога ще има нападател. Отборът играеше с идеята, че няма нападател във Варна. Мога да ви обещая едно нещо. Догодина, когато играем в европейските клубни турнири, ще се представим по най-добрия начин. Това е моята цел“, допълни треньорът на ЦСКА.

„Като клуб и отбор направихме всичко, за да може Коялипу да се почувства като у дома си. Единствено когато се чувстваш част от нещо, си способен да дадеш най-доброто от себе си. От човешка гледна точка и от гледна точка на адаптация направихме всичко по силите си. Вече всичко зависи от него. Имаме 18 футболисти и двама добре вратари, който от тях ще е титуляр - ще решим утре. Фактите са, че в последните мачове имаме допуснати пет гола. Иван Дюлгеров няма вина. Ще говорим и с двамата вратари, с треньора им и ще се доверя на инстинктите“, каза още наставникът на "армейците".

„Емануел Шакич тренира от три дни. Амос Юга е в добро здраве, от 2-3 седмици тренира, 10 от дните с втория тим, Шакич също ще се присъедини към дубъла. Не знам нищо за ситуацията на Брадли Де Нойер. Всичко, което казвам за Юга и Шакич, е уважително. Когато са играли за любимия ни клуб, винаги са давали най-доброто от себе си. Получавали са заплати и се е спазвал договорът, получавали са уважение", заяви Томислав Стипич.

„Опитвам да бъда българин. Бих могъл да ви дам кратък анализ, но наистина кратък. Ако ви кажа, може би ще видите, че съм повече българин от някои българи. Най-важни в българското първенство са първите 15-20 минути. С други думи - как ще влезеш в мача. Ако обърнете внимание как Славия влезе в първите 15 минути срещу Спартак – много агресивно, с много нарушения и  преса... Спартак нямаше възможност да се върне в мача, тъй като футболистите му лежаха по терена. Видяхте как започнахме срещу Лудогорец. Дори отбор с това качество не успя да се върне в мача, както би желал. Това е краткият ми анализ за първенството. Имам силни футболисти, просто трябва да намеря начин да ги възстановя“, завърши Стипич.