Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Новият старши треньор на ЦСКА Томислав Стипич сподели пред журналистите първите си впечатления от играчите. Хърватинът говори на базата в Панчарево. 44-годишният специалист призна, че Георги Минчев и близо до трансфер в Борисовата градина, коментира и ситуацията с Иван Турицов.

"Първо трябва да се опознаем, да създадем добра атмосфера в състава. Футболистите трябва да се запознаят с моите правила. Искам да изградя стабилно ядро и тогава ще влезем по най-добрия начин в подготовката.  Последните 5 дни момчетата тренираха в отлично настроение. Това е чудесна основа за резултати.

Чакаме нови попълнения, но и сме фокусирани върху футболистите, които имаме. Искаме да се запознаем с техните силни и слаби страни. Имаме опции, но е важно да се запозная с настоящия състав. Георги Минчев е в нашия радар. Гледаме и други български футболисти, защото това е част от идентичността на ЦСКА. Искаме фокусът да е върху българите. Много скоро ще представим нови играчи.

Иван Турицов е все още в ЦСКА. Той е желан от други клубове. Понякога човек има нужда да си изчисти главата и да вземе най-доброто решение“, заяви Стипич.

Феновете са неизменна част от клуба. Това е една от причините, поради които аз дойдох в ЦСКА. Искам да им предам моята енергия. Вярвам, че може да очакваме тяхната подкрепа през новия сезон.

Не е чак толкова тежък жребият за новия сезон. Това е програмата и ние се съобразяваме с нея. В първата контрола ще имам възможност да видя футболистите в игрова обстановка. Ще им дам някои тактически указания, но няма да има огромно напрежение върху тях. В ЦСКА във всеки мач се излиза за победа“, завърши Стипич.