Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич говори преди началото на сезона в Първа лига. Наставникът на "червените" сподели, че е пристигнал с голямо желание в България и е готов за работа. 

"Дойдох с голямо желание и любопитство. През подготовката записахме няколко поредни победи и мисля, че може да започнем първенството с позитивизъм. 

Едно от най-важните неща беше да опозная играчите и да им разкажа за моите виждания и се радвам, че те бързо се адаптираха", започна хърватинът. 

"Това е ново начало за всички нас. Уважавам традициите и историята на Лудогорец и влизаме с респект в този мач. 

Лудогорец има много опит в моментите, когато е притиснат до стената. Видяхме го и в последния им мач срещу Динамо Бутами и това е тяхното предимство. Не мисля, че някой измежду нас и тях има по-голямо предимство. 

Всеки отбор по света има своите слабости. Те показаха, че имат такива и в тренировките сме се насочили точно към тях, за да атакуваме слабостите им", каза още Стипич във връзка с двубоя в Разград в неделя от 21:15 часа. 

"Знам къде идвам и какви са очакванията. Моята цел е да бъда мост между миналото и бъдещето и да помогна на отбора да постигне високи цели. Футболът се променя постоянно. 

Първите мачове няма да разчитаме на нашите фенове и се надявам да останат поне пред телевизора всичките 90 минути, а не да станат от дивана. Това би било позитивен знак за нас, че вървим в правилна посока.

Имаме разработени профили на футболисти, които търсим. Един от тези е да има усет към гола и да ги вкарва без проблем.

"По време на подготовката различни играчи бяха капитани. В първите мачове Бусато е наказан, така че трябва да решим кой ще бъде"

"В момента разполагаме с 18 играчи. Марселино Кареасо трябва да направи още един преглед, но смятам, че ще бъде на линия за Лудогорец"

"Вярно, че уругвайски играч беше при нас на проби. Казахме му обаче, че ние търсим футболист с друг профил и няма да продължим съвместна работа.

Както казах, това е ново начало за всички нас, не визирайки мен и треньорския щаб. Сигурен съм, че и всички хора в клуба си знаят мястото и трябва да върнем ЦСКА там където му е мястото и да радва хората.

"От моите футболисти ще изисквам винаги да се борят за победа, а ако не могат да го постигнат поне да откраднат точка, а в най-краен вариант поне да покажат добра игра и феновете да са доволни", завърши Стипич.