Треньорът на Миньор (Перник) Стойчо Стоев обяви, че в тима няма психологическа криза и футболистите не са изпаднали в дупка след слабия мач във Враца срещу "Ботев" в понеделник при скучното 0:0. На пресконференцията преди двубоя с Монтана наставникът на "жълто-черните" заяви, че проблемът на неговия отбор е липсата на идеи в атакуващата фаза.

"Предстои сериозен мач с Монтана. Те имат опитен треньор (б.р. - Стефан Грозданов). Предполагам, че ще се опитат да ни излъжат, ако могат. След мача с "Ботев" (Враца), където не се представихме на ниво, трябва да си търсим вече точките от предстоящата среща", категоричен бе треньорът.

"Играчите не са изпаднали в дупка. Това може да се случи, ако играеш поредица от много мачове и не се представяш на ниво. Определено във Враца не играхме добре и самите футболисти го осъзнават. Проблемът ни е 35 метра преди противниковата врата. Нямаме идея как да преодолеем защитата на съперника. Тази седмица тренирахме в атакуваща фаза", каза Стоев.

Спецът обяви, че Миньор пак ще играе само с един нападател, въпреки че е домакин. Причините за това решение са както тактически, така и физически заради здравословните проблеми на Крум Бибишков и Явор Въндев: "Няма вариант Бибишков и Въндев да играят заедно на върха на атаката. И двамата имат проблеми, ще бъде голям риск. Искам да видя до събота в какво здравословно състояние ще бъдат, защото сега не съм спокоен изобщо за участието им."

"Не бих казал, че Илиян Илиев може да изкара цял мач. Нямаме специална рецепта за двубоя срещу Монтана. За мен е по-важно ние как ще се представим, отколкото гостите. Ако играем това, което имаме като даденост, сигурен съм, че ще вземем мача. Ако изглеждаме както в понеделник във Враца, ще ни бъде много трудно", каза още треньорът на Миньор. /БЛИЦ