Треньорът на Миньор Стойчо Стоев очаква тежко гостуване на лидера в "А" група Черно море. Мачът от 4-ия кръг е в събота от 18:00 часа на "Тича".

"Чака ни сериозен мач с моментния водач в класирането на "А" група. Сериозен противник, предполагам, че ще стане добър двубой, тъй като нашата нагласа е да се представим удачно. Имаме настроение и е нормално, защото вървим добре в първенството. Убедеността на момчетата, че могат да се противопоставят на всеки отбор от "А" група е по-голяма", заяви Стоев, който изведе "жълто-черните" до 2 победи и 1 равенство до момента.

Специалистът има малко проблеми с контузии и е доволен от състоянието на своите момчета. "Костадин Марков имаше лека травма. Тренира на облекчен режим, но вече е възстановен. При Явор Въндев ситуацията е малко по-сложна. Той е на специални инжекции, които му помагат за по-бързо възстановяване. Още не е готов да играе цял мач", коментира Стоев.

"Познавам Черно море, гледах ги на дискове. 3 победи, едната срещу "Левски", нормално е да са с приповдигнато настроение. Те може би се чувстват като лидери и фаворити срещу нас. Ние сме такъв отбор, че постепенно съумяхме да убедим играчите, че не сме лош отбор. Не трябва да се притесняваме. Излизаме да играем добре и да си гоним победата. Радващото е, че играем с по-голяма увереност, надявам се футболистите да го покажат и срещу Черно море", каза още Стойчо Стоев.

Групата на Миньор за гостуването във Варна: Чворович, Банков, Христозов, Стойчев, Михов, Божиков, Ванчо Траянов, Брахими, Ивайлов Стоянов, Василев, Евертон Джилио - Том, Бибишков, Въндев, Ивайлов Цветков, Окечукво, Марков, Павлов, Давид Стоянов, Аджов.