Срещу Литекс Миньор ще търси достойно представяне. Поне това пролича от думите на старши треньора Стойчо Стоев преди гостуването в Ловеч, което е в събота от 15:30 часа.

"Поредният мач за първенство. Не ги делим на важни и маловажни. Всеки си носи собствен заряд. Целта е да се противопоставиш и вече да умееш да излезеш с гордо вдигната глава от всеки двубой", каза Стоев на традиционния си брифинг преди шампионатен двубой.

"Всеки мач се различава. Преди един месец играхме срещу тях за Купата. Всеки мач е различен по своему. Да, виждаме, че те в момента вървят доста добре. Може би Литекс е скритият фаворит за шампионската титла. Все пак има някаква разлика от 7 точки с ЦСКА, но постигнаха добри резултати напоследък”, добави той.

Стоев смята, че играчите му са си върнали увереността след изненадващата загуба с 1:3 у дома от "Ботев" (Враца).

„По ирония на съдбата създадохме проблеми на "Левски", но паднахме от "Ботев" и им дадохме доста самочувствие. Повече ме интересува увереността. Мисля, че момчетата вече я имат и срещу който и противник да се изправят, могат да се противопоставят. Вече се видя, че могат да излязат с нужната мотивация. Винаги има какво да се желае. Няма треньор, който да е доволен постоянно от състава си. Стремежът ни е да се представят все по-добре и по-добре, защото постоянството им дава възможност да се интересуват от тях и други клубове", добави спецът.

Централният защитник на Миньор Николай Христозов ще пропусне и гостуването на Литекс. Бранителят не е напълно възстановен от контузията си, получена при победата над "Левски" на „Герена”. Той не тренира с останалите си съотборници, но се очаква да бъде на линия за следващия двубой на Миньор - срещу Лудогорец.

Освен на централния защитник Николай Христозов, старши треньорът на Миньор Стойчо Стоев няма да може да разчита и на полузащитника Костадин Марков за предстоящото гостуване на Литекс.

Групата на Миньор за мача в Ловеч: Чворович, Банков, Стойчев, Михов, Сабри Бумела, В. Василев, М. Василев, Илиев, Брахими, Бибишков, Том, Цветков, В. Иванов, Хаджиев, Павлов, Траянов, Стоянов, Йорданов, Фарид Бенрамдан, К. Кацимерски.