Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев обяви, че само централният защитник Козмин Моци може да се противопостави физически на здравите футболисти на Локомотив (Пловдив). Тази вечер шампионите паднаха с 0:1 на реванша на "Лаута", но благодарение на победата с 2:0 в Разград се класираха на финала за Купата на България, която ще защитават на 15 май срещу "Ботев" (Пловдив).

"Още на разбора им казах, че резултатът е доста измамен. Тук играем доста трудно. Доста футболисти не умеят да покажат това, което разчитам да покажат. Нямаше как да направя тези ротации, тъй като ни предстоят сериозни мачове през три дни", каза Стоев, който беше дал почивка на част от основните си футболисти в реванша срещу Локо (Пд), предвид тежкото гостуване в неделя на Литекс.

"87-ма минута става 2:0, отиваш на продължения и не знаеш какво ще стане. Изключвам Моци, който дава сигурност, на другите е трудно да играят срещу физически здравите футболисти на Локо (Пд)", отговори Стоев на въпрос защо шампионите играят толкова трудно на "Лаута".

"Нормално е да изгледам със свито сърце дузпата. Но ние играем трудно срещу физически силни отбори, които действат с много центрирания", каза наставникът на Лудогорец.

Стоев разкри причината, поради която не е взел Йерун Луму в групата за реванша. "Луму е в Разград. Оставих го извън групата, защото закъсня с прибирането си от Холандия", каза спецът.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА

КУПА НА БЪЛГАРИЯ