Наставникът на "Левски" Стойчо Стоев изрази мнение, че зимната селекция се бави, тъй като е бил избран късно за треньор. Тази сутрин специалистът поведе играчите си към Турция, където "сините" ще се подготвят до 13 февруари. В Анталия "Левски" ще изиграе шест контроли, а първата е идната сряда - срещу украинския Ворскла (Полтава).

"Отиваме да се подготвим добре и да изглеждаме добре по време на пролетния дял от шампионата. Имаме промяна в групата, вече разбрахте. Ръководството на Локомотив (Горна Оряховица) ни се обади и пожела Александър Любенов. Надявам се той да играе повече при тях, което е важно за него. По този начин ще се развива като вратар", заяви Стоев преди отпътуването за Турция.

"Работим по въпроса със селекцията. Дали това, което искаме ще се осъществи, ще ни го покаже времето. Нямаше как да не закъснеем със селекцията. Бях избран за треньор доста късно. Селекцията също започна късно, а и попаднахме в периода на празниците, което ни забави. Полагат се сериозни усилия от страна спорното ръководство и скаутите, но е нормално да има закъснение. Надявам се да не идват футболисти, когато вече сезонът е започнал, защото знам, че ефектът не е никак добър. Много трудно такъв футболист може да се нагоди към състава, когато сезонът и мачовете вече са започнали. Ще привличаме чужденци", добави треньорът на "Левски".

"Винаги съществува вариант да се разделим с някои от нашите футболисти. Доволен съм от старанието на играчите и това поне пред мен не стои като опция. Всички осъзнаваме, че "Левски" е във финансова криза. Съобразяваме се с това. Затова и тръгваме с автобус. Имаме индикации, че нещата ще се подобрят. Всеки знае, че когато един клуб е финансово обезпечен, нещата вървят по-лесно за всеки - треньори и футболисти", каза още Стойчо Стоев.

Групата на "Левски" за лагера в Анталия: Пламен Илиев, Боян Йоргачевич, Николай Кръстев, Александър Александров, Галин Ташев, Веселин Минев, Аймен Белаид, Емил Нину, Мики Орачев, Борислав Стойчeв, Пламен Димов, Роман Прохазка, Владимир Гаджев, Георги Сърмов, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Стефан Велев, Наджиб Аммари, Валери Домовчийски, Луис Педро, Владислав Мисяк, Мигел Бедоя, Антонио Аниете, Божидар Краев, Илия Димитров

Контролите на “Левски” в Анталия
21.01 “Левски” - Ворскла Полтава
24.01 “Левски” - Карабах
28.01 “Левски” - Милсами
5.02 "Левски" - Лех Познан (Полша)
10.02 "Левски" - Петролул (Плоещ, Румъния)
13.02 "Левски" - Астана (Казахстан)

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка