Треньорът на Миньор Стойчо Стоев сподели на пресконференцията си преди домакинството на Монтана, че очаква тежък мач. Срещата от 18-ия кръг на "А" група е в събота от 15:00 часа в Перник.

Стоев информира, че футболистите тренират нормално и че няма да може да разчита на новото попълнение Евертон Джилио - Том, който не е в оптимална физическа форма.

"Нормална тренировъчна седмица, всичко мина добре. Включиха се контузените състезатели в тренировъчния процес. При тях има малко страх да не им се усложнят контузиите, може би не са на 100% готови, но всичко ще е наред", заяви Стоев.

"Всички осъзнаваме, че ни чака един много труден мач срещу един корав съперник, какъвто е Монтана. Осъзнаваме също, че този двубой е много важен за нас, защото ще трябва да оправдаем победата над Славия и с успех над Монтана. Надявам се в събота да се представим добре и да постигнем целта си", добави треньорът на Миньор.

"Ние във всеки мач си залагаме една и съща схема на игра, без значение от противника. Трябва да сме готови да противодействаме на контрите на Монтана, които са много опасни. Ако не сме концентрирани, противникът може да ни създаде проблеми", продължи треньорът на "жълто-черните".

"Колкото до Том, ние имахме от доста време интерес към него. Чак сега обаче успяхме да го привлечем. Той все още не е готов да играе в официални мачове, но се надявам по най-бързия начин да влезе в ритъм и да даде така нужната конкуренция в отбора", каза Стоев.

"Няма еуфория от мача със Славия, тя беше само един ден. Сега той е на задна линия за нас. Мислим как да завоюваме трите точки срещу Монтана. Надявам се да не разрушим добрите впечатления, които оставихме с играта си от гостуването на Славия", каза още треньорът на Миньор. /БЛИЦ