С настроение и амбиция Миньор ще се стреми да спечели нещо от мача с Литекс в събота. "Жълто-черните" посрещат шампионите в Перник от 16:00 часа. Старши треньорът на Миньор Стойчо Стоев посочи, че "оранжевите" са отбор "със сериозни футболни аргументи", но неговият тим пък се старае да се представя добре срещу водещите отбори.

"Предстои ни мач срещу един от сериозните претенденти в България за шампионската титла. Литекс е добър отбор, изграден в годините, със сериозни футболни аргументи. Но за нас е поредният мач от първенството, което се стремим да играем добре. Ще се стремим да извлечем някакви позитиви от тази среща. Надявам се да го постигнем. Всички оценяваме важността на двубоя. Има нужното настроение и нужната амбиция отборът да се представи добре", каза Стоев на пресконференцията си преди двубоя.

"За тях може да е важен мачът, за нас не бих казал, че е по-маловажен, тъй като се стараем да се представим изключително добре срещу водещите отбори. Оценяваме факта, че Литекс е добър отбор в българското първенство, но нищо повече. Ние пък ще се стремим да играем на нужната висота, която да ни позволи да сме доволни след края на мача", добави Стоев.

Футболистите на Миньор Румен Рангелов и Костадин Кацимерски вече тренират. Двамата лекуват мускулни травми и със сигурност ще пропуснат предстоящото домакинство на Литекс в събота. Нападателят Рангелов получи контузия още в първия кръг срещу Видима и оттогава не играл. Халфът Кацимерски пък беше резерва срещу севлиевци, като не се появи в игра. Той скъса мускулни влакна в средата на август и изобщо не се е появявал на терена този сезон.

Стоев определи група от 20 футболисти за мача с Литекс: Чворович, Банков, Христозов, Стойчев, Марков, Божиков, Том, Траянов, Василев, Бибишков, Ив. Стоянов, Брахими, Въндев, Окечуко, Павлов, Михов, Илиев, Цветков, Давид Стоянов, Тодоров