Отборът на премиера Бойко Борисов спечели с 1:0 благотворителната среща срещу тима на звездите на MTG. Средствата от двубоя ще отидат за образование в спортни училища на деца, лишени от родителски грижи.
 
На мача, организиран под надслов “United for peace” (Обединени за мир), присъстваха близо 7000 души, които платиха по 3 лева за билет.
 
За тима на звездите играха бившите национали на Швеция Патрик Андерсон, Андерс Лимпар и Стефан Шварц, бившите футболисти на Манчестър Юнайтед - Рони Йонсен и Дейвид Мей, легендата на Бенфика Антонио Велосо, бившите национали на Норвегия Бьорн Кварме, Мини Якобсен и Ян Оге Фьортофт, ексиграчът на Хамбургер Манфред Калц.
 
Сред избраниците на Бойко Борисов бяха бившите национали Христо Стоичков, Любо Пенев, Йордан Лечков, Дончо Донев и Даниел Боримиров, както и спортният министър Свилен Нейков.
 
Преди началото на мача министър председателят на България връчи на Стоичков възпоменателна сабя и обяви, че го повишава от “кама” в “сабя”. Още в началото на мача легендарният № 8 изработи червен картон на Антонио Велосо.
 
В края на първото полувреме Бойко Борисов спечели дузпа за своя тим, след като бе фаулиран от вратаря Иво Иванов. Бившият страж на ЦСКА и Миньор (Перник) обаче разконцентрира Любослав Пенев и треньорът на Литекс би в напречната греда.
 
Десет минути преди края на мача кметът на Сливен Йордан Лечков заработи втора дузпа за тима на премиера. Този път с изпълнението се зае Христо Стоичков. Той успя да излъже Иванов и прати топката в обратния ъгъл./БЛИЦ