Христо Стоичков се включи в предаването “ДикOFF” по Нова Телевизия, където Димитър Бербатов беше гост. Камата изрази съжаление, че Бербо не е продължил кариерата си в Барселона. Той призна, че е имало предварителни разговори.
 
“Мите, нашият общ приятел ме наказа и не мога да бъда на скамейката на мача на Литекс с Черноморец. Само мога да се гордея, че сме приятели, че съм работил с тебе в националния отбор. Това е най-малкото, защото със сигурен, че ще останеш на земята и ще помагаш на децата. Завистта между нас я насаждат други. Ти знаеш, че няма такава. Важното е да си жив и здрав, децата да са здрави. Бъди какъвто си, не забравяй от къде си тръгнал”, заяви Стоичков.
 
“Само мога да съжалявам, че Митко не завърши кариерата си в Барселона. Имаше такъв предварителен разговор след Манчестър Юнайтед. Ако се бяха случили така нещата и аз да имам право да вадя пари, щях да го взема веднага в Барселона. Времената бяха такива, орисията е била такава, че да остане да играе в Англия. Където и Митко да отиде, той остави една диря във футбола. През годините той показа, че е важно постоянството. Никой не е станал футболист от днес за утре. Където и продължи, той знае, че марката Бербатов ще остане, ще остане българин”, допълни Камата.
 
“Ще ти дам пушки различни калибри, за да си пазиш дъщерите. Важното е да се запази уважението в семейството между мъжа и жената. Мите, утре на мача за Стилиян Петров искам да си във форма. Щом взема топката, тръгваш в празно пространство. Там ще ти я дам.”