Легендарният Христо Стоичков побесня след равенството 1:1 на Литекс срещу Локомотив в Пловдив. Камата нападна футболистите, които бяха повикани в младежкия и мъжкия национален отбор. При Любо Пенев бяха Николай Бодуров, Илия Миланов и Георги Миланов.

“Когато мислиш за националния отбор и се върнеш и нищо не играеш…Но музиката спря да свири, ще свири друга. Не може 90 минути да караш само ей така, ако искаш са играеш голям футбол, не само в националния отбор. Защото иначе не става. Първо клуба, след това е националният отбор. За жалост в България сме стигнали да играем, там където не сме дорасли. Една точка, но не съм доволен от нея. Това не са нашите възможности, много пропуски, много индивидуални грешки, което показва, че трябва много работа. Изигра ни лоша шега мача с Кипър, там е голямата беда. ЦСКА е история, играли сме, победили сме. Не може да играеш един мач, а после другите два да те няма въобще. Ако така са свикнали да я карат, аз не съм. И ако не уважават труда на целия колектив, значи мястото полека-лека изстива. Независимо как се казва. Трябва да си направят сметката. Имахме възможност да вкараме и втори, и трети гол. Когато си пренастроен и превъзбуден, когато не си готов за тези ситуации, това е резултатът. Националният състезател е национален състезател и той трябва да бъде за пример”, изригна Камата на пресконференцията след мача в Пловдив.

“Изключително трудолюбиво момче (б.р. – има предвид Антон Недялков) и попива всичко, което му се казва. На 19 години и не направи нито една грешка, това е правилният път да се учи. Трябва да се учи от по-големите, да му дават кураж. Не мога постоянно отвънка да му викам и да го насочвам. Същото се отнася за Никола Колев, за Кирил Десподов, млади момчета, нахъсани, имат желание за игра. При мен е много лесно, ще играе този, който се труди. В другия мач ще има кардинални промени. Няма висок тон, да си гледат видео. Давам им по един диск и цяла седмица да гледат. Иначе няма да се научат, само с говорене не става, трябва да си видят грешката”, завърши Стоичков./БЛИЦ