Треньорът на Литекс Христо Стоичков остана много доволен от старанието на своите възпитаници в контролата с Чавдар (Етрополе). В първия си спаринг за лятото "оранжевите" спечелиха без проблеми с 3:0, а Камата имаше възможност да види моментното състояние на всичките футболисти, които тренират в момента в тима.

"Удовлетворен съм от показаното на всички момчета. Голямата жега не им попречи да се стараят и да изпълняват предварителните указания. Като за първа среща мисля, че се представиха на сравнително добро ниво, но естествено ни предстои още работа по сглобяването и обиграването на отбора. Виждате, че става въпрос предимно за млади момчета, които имат какво да учат. От началото на подготовката обаче нямам причини да съм недоволен от тях. Тренират на максимум, слушат и изпълняват, така ще вървят напред. Що се отнася до това, че се готвим в Ловеч и сме без лагери в чужбина, нямам притеснения. Навремето също си тренирахме в България, но пак играхме футбол и станахме футболисти. А в Ловеч условията са си на европейско ниво", сподели Стоичков пред клубния сайт.

Старши треньорът на ловчанлии благодари и на феновете, които дойдоха да изгледат проверката."Не бяха много, но се радвам, че дойдоха да окуражат тези таланти. Ще имаме нужда от нашата публика, защото за деца на по 15-16 години е много важно да бъдат подкрепяни."