Локомотив (Пловдив) победи с 2:0 шампиона на Словения Марибор в контрола, която се игра в Турция. Двата гола за селекцията на Емил Велев реализираха Даксон Да Силва в 16-ата минута и Илиян Йорданов в 72-ата.

Двубоят беше изгледан на живо от треньора на Литекс Христо Стоичков, който правеше компания на Коко Динев, както и от щаба на Лудогорец, начело с Ивайло Петев.

"Смърфовете" започнаха по-активно срещата и опитаха да вкарат гол още в началните минути, но изстрели на Базил Де Карвальо и Даксон излязоха в аут. Така се стигна до 16-ата минута, когато с чудесен самостоятелен пробив Даксон излъга двама противникови футболисти и след шут с левия крак по диагонал заби топката в долния ляв ъгъл на Панданович за 1:0.

http://www.nkmaribor.com/Img/Novice/0910/Prva_velike/velikonja374plovdiv.jpg

Словенците опитаха да изравнят, но защитата на Локо (Пд) се бранеше организирано и до края на първата част не падна нов гол.

През второто полувреме Марибор започна с нова единайсеторка, но и това не им помогна кой знае колко, тъй като Локомотив продължи да е по-активният тим. В 60-ата минута Даксон стреля опасно, но топката излезе в аут. Последва изстрел на резервата Любомир Витанов, който отново не намери целта. През последните 20 минути играчите на Емил Велев отново увеличиха натиска. В 71-ата минута Базил Де Карвальо изпусна да удвои след пас на Илиян Йорданов. Именно последният 60 секунди по-късно покачи на 2:0, вкарвайки с топовен шут, който се отклони в лявата греда и влетя в мрежата на Марибор.

Малко преди края Джереми Родригес се озова сам срещу стража на Марибор, но не успя да го преодолее. В 84-ата минута словенците вкараха гол, но той не беше зачетен заради засада.

Дебют за Локомотив (Пловдив) направи латвийският вратар Андрей Павлов, който пази цял мач срещу Марибор и не допусна гол в мрежата си.

ЛОКО (Пд) - МАРИБОР (Словения) 2:0
1:0 Даксон (16), 2:0 Илиян Йорданов (72)

Съставът на Локо (Пд):
Павлов, Родригес, Бенжелюн, Дяков (59-В. Георгиев), Венков (70-Йошев), Златински (59-Витанов), Д. Георгиев, Тодоров (59-Коцев), Даксон, Лазаров (67-Йорданов), Карвальо